tirsdag den 3. april 2012

En litterær snack

Kender I det?
Man opdager en ny film, sang eller bog, som man føler man bare kan grave sig ned med, uden at behøve noget som helst andet (end måske en lille kop te og en enkelt ostemad).

Sådan havde jeg det - og har det for sin vis stadig - med filmen "The Holiday", med sangene 'Bungle In The Jungle' og 'Wond'ring Aloud' med Jethro Tull og med hele den skrevne Harry Potter-serie.

Og nu er det så lykkedes mig at finde endnu en bogserie, som har den effekt på mig:
En trilogi, skrevet på et romantisk, indlevende og let gammelt engelsk, som tager en tilbage til 1400-tallet, hvor historien udspiller sig.

"The Poison Throne", "The Crowded Shadows" og "The Rebel Prince" udgør en fantastisk fortælling om den unge kvinde og carpenter-lærling Wynter Moorehawke, som efter fem år i eksil med sin far Lorcan oppe nordpå, endelig vender hjem til slottet i Sydlandet, hvor Lorcans nære ven, Kong Jonathon, har gennemgået en besynderlig og frygtelig forvandling fra favnende og frihedskæmpende beskytter til magtbegærlig og brutal regent.
Wynter genser sin elskede ven, så nær som en broder, Prins Razi og møder for første gang hans flabede og charmerende kammerat Christopher; En musiker med torturerede og forkrøblede fingre, som Wynter i starten ikke har andet end jalousi og irritation til overs for - Lige indtil de to forelsker sig hovedkuls i hinanden.
Razis bror og tronarving, Prins Alberon er på mystisk vis forsvundet og efter mange prøvelser rejser Wynter, Razi og Christopher ud for at finde ham og det frygtelige våben kaldet The Bloody Machine.


Jeg har stadig en tredjedel af anden bog samt hele den sidste bog til gode, men kan slet ikke vente med at få resten af historien. Læs den!Ingen kommentarer:

Send en kommentar