torsdag den 13. januar 2011

Opskrift på dejlig gratin!

På opfordring kommer her opskriften på den gode grøntsagsgratin:

½ kg. fyld (grønt, fisk, skinke eller andet godt)
75 g. mel
2 dl. mælk
30 g. smør (kan godt undværes, men så falder gratinen hurtigere sammen)
1 ½ dl. grøntsagsbouillon
4 æg

Tænd ovnen på 180 C.
Fyldet klargøres.
Et ovnfast fas smøres og drysses med parmesanost eller rasp.
Mel og mælk hældes i en tykbundet gryde og røres klumpfri. Bouillonen røres i.
Tilsæt smør i klatter og rør til det er smeltet.
Gryden tages af varmen.
Æggene deles i blommer og hvider - Blommerne røres i dejen, én ad gangen og den smages til med salt og peber.
Hviderne piskes meget stive.
Fyldet blandes med dejen og hviderne vendes forsigtigt i.
Blandingen hældes i fadet, sættes på ovnristen i nederste ribbe og bages i 50-60 minutter, til dejen er stivnet og toppen er lækker sprød og lysebrun.
(Husk at gratinen hæver meget, så fyld kun fadet halvt op.)

Sådan :o)

.... Igår blev den desværre temmelig mislykket - Jeg lavede portionen en halv gang større, men glemte at komme ekstra æg i! Derfor endte det med grøntsags'grød' som naturligvis var umulig at skære i. Smagen fejler dog ikke noget ;o)

2 kommentarer:

  1. Tak-tak. Vi må prøve din udgave herhjemme :-)

    SvarSlet
  2. Gør det :o)
    Den er "bare" hentet fra 'God mad - Let at lave', så du har den da vist derhjemme...? :o)

    SvarSlet